παναγιωτης καββαλος
τι σημαινει το αρνι του πασχα
«Σε αυτό το διήμερο καλύψαμε σχεδόν το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την ΕΕ, το προσφυγικό-μεταναστευτικό, την αναβάθμιση του ρόλου της ΕΕ στον τομέα της ασφάλειας, την οικονομία, την πορεία των Δυτικών Βαλκανίων, και τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης» σημείωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο εφαρμογής του προγράμματος, έχει ανάγκη όχι από συνέχιση της λιτότητας, αλλά από ενίσχυση των αναπτυξιακών της δυνατοτήτων.
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι αυτό πρέπει να περιλαμβάνει την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση και την εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ υπογράμμισε ότι η αναπτυξιακή προοπτική είναι η μοναδική επιλογή που έχουμε για τη βιωσιμότητα του προγράμματος και του χρέους, αλλά και για την οριστική έξοδο από την κρίση.
Η επικοινωνία με την Λαγκάρντ
Σε ερώτηση που του έγινε για το αν ζήτησε από την επικεφαλής του ΔΝΤ να παραμείνει το Ταμείο στο πρόγραμμα, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «με την Λαγκάρντ είναι γνωστό ότι έχω διαρκή επικοινωνία, δεν συμφωνούμε πάντα αλλά είναι έντιμη επικοινωνία, είναι αλήθεια ότι ζήτησα να ξεκαθαρίσει το Ταμείο τη στάση του να μην σπαταλάει άλλο τον χρόνο».
Επίσης σημείωσε ότι ζήτησε τη δέσμευση του Ταμείου ότι με βάση τα πρότυπα τα τεχνοκρατικά που απαιτούνται είναι απαραίτητες συγκεκριμένες κινήσεις για την ελάφρυνση του χρέους. «Ζήτησα τη δέσμευση του ΔΝΤ ότι δεν θα είναι αλά καρτ η συμμετοχή του στο πρόγραμμα, μόνο με μέτρα, αλλά και στο ζήτημα του χρέους να μην επικρατήσει η γνωστή τακτική να πετάμε την μπάλα μπροστά. Να φτάσουμε σε μία λύση στο πρόβλημα».
Τέλος παραδέχτηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης αφήνοντας αιχμές ότι «ξέρουμε πού οφείλεται αυτό», ωστόσο, υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε κοντά και χρονικά και πολιτικά σε μία συνολική συμφωνία».
Η αισιοδοξία της Μέρκελ και... το Eurogroup της 20ης Μαρτίου
Ερωτηθείς αν στις επαφές του στη διάρκεια της Συνόδου συζήτησε για την ένταξη στο QE και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, δεδομένου ότι αποτελούν προϋποθέσεις για μια συνολική συμφωνία, ο κ. Τσίπρας απάντησε για ειδικά για τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ ότι ήταν «εξαιρετικά, ανησυχητικά ίσως, αισιόδοξη»
Όπως είπε, οι περισσότεροι στις Βρυξέλλες προεξοφλούν ότι θα κλείσει θετικά το ελληνικό ζήτημα εντός των επόμενων ημέρων και ότι τον Απρίλη θα πάμε σε μια συνολική λύση.
Στο σημείο αυτό εκτίμησε ότι «είναι εφικτό να έχουμε μια τεχνική συμφωνία μέχρι τις 20 του Μάρτη και τον Απρίλη τη συνολική συμφωνία που θα αφορά και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για τα μέτρα για το χρέος».
Άλλωστε, πρόσθεσε ότι «είμαστε κοντά και χρονικά και πολιτικά σε συνολική συμφωνία», παραδεχόμενος ότι υπάρχει καθυστέρηση, αλλά συμπληρώνοντας και πως «υπάρχει προοπτική θετικής διεξόδου».
ουρολογική ογκολογία
παναγιωτης καββαλος
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου